Ne Hayal Ediyoruz?

Çiftçi işini yaparken kendi yaşamını sürdürmekten öte, ailesi ve memleketi için de katma değer yaratabilsin. Zanaati itibar görsün; onu çocuklarına gururla, gönül rahatlığıyla teslim edebilsin. Onların da kazanacağından ve kazandıracağından şüphe duymasın.

Tüketici yeyip içtiğinden kuşku duymasın, gıdasının besleyici olduğuna güvenebilsin; bu gıdayı mutfağına servet ödemeden kolayca ve sürekli sokabilsin.

Ne Söylüyoruz, Nasıl Yapıyoruz?

Yaşamın kaynağı olan toprağa büyük bir sevgi, bağlılık ve inançla yola çıktık. Gıda, içecek ve tarım politikaları hakkında ne söylüyoruz, nasıl çalışıyoruz? Bu videoda hızlıca anlatıyoruz.

Projemizi Adana Valisi Demirtaş’a Anlattık

Projemizi Adana Valisi Demirtaş’a Anlattık 10 Ekim 2019  Gıda ve tarım politikaları alanında çalışıp da, Türkiye tarımının en büyük oyuncularından Adana’da söz söylememek olmaz. GİFT ekibi, ilkbaharda başlangıcını yaptığı Çiftçi-Sanayici Diyalogu Projesi’ni tanıtmak ve ortak politika platformuna daha çok çiftçi ile sanayicinin desteğini sağlamak üzere, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Adana, bereketli topraklarıyla…

Devamını Oku

Oyunun Başlatıcısı ve Kaybedeni Olarak Çiftçiler: Neden, Nasıl, Nereye?

Oyunun Başlatıcısı ve Kaybedeni Olarak Çiftçiler: Neden, Nasıl, Nereye? Gıdaya erişmek, bizim olduğu kadar atalarımız için de sorundu. Binlerce yıl boyunca beslenmek için otları toplayıp, hayvanları avladık. İlk zamanlar kaynaklar çok, nüfus azdı. Zamanla besine ulaşmak daha da zor bir hal aldı. Bu sefer, izini sürdüğümüz otlar ile hayvanları, yaşadığımız yerde yetiştirmeyi öğrendik. Hayvanları korunaklı…

Devamını Oku

Dünya Gıda Günü’nde Dünyanın Gündemi Ne: Gezegen Bülteni

Dünya Gıda Günü’nde Dünyanın Gündemi Ne: Gezegen Bülteni Bugün, Dünya Tarım Örgütü (FAO)’nun kuruluş yıldönümü olarak da anılan Dünya Gıda Günü. FAO, bu yılın temasını “sağlıklı beslenme ile açlığa son verilmiş bir dünya” olarak belirledi. Gıda ve beslenme en temel sosyal haklardan biri. Bununla birlikte, yaşayan her 9 kişiden biri aç. Bitmedi. Bugün dünyada pek…

Devamını Oku

Tarımda Finansmana Hızlı Bakış: Güncel Hibe ve Destekler

Tarımda Finansmana Hızlı Bakış: Güncel Hibe ve Destekler Bugün Türkiye’de, istihdamın yüzde 23’ünden fazlası tarım sektöründe çalışıyor, toplam gelirin yüzde 7’ye yakını buradan geliyor. Tarım, hem sanayi için hammadde sağlıyor hem ihracat gelirlerine katkı veriyor hem de doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasında rol üstleniyor. Tarım ve gıdada bütüncül politika geliştirebilmek için her işte olduğu gibi,…

Devamını Oku

Haftanın İlhamı | Arttıysa Değerlenir: İsrafa Karşı ‘Fazla Gıda’

Haftanın İlhamı | Arttıysa Değerlenir: İsrafa Karşı ‘Fazla Gıda’ Bugün dünyada üretilen gıdanın üçte biri israf oluyor, yani gıda atığına dönüşüyor. Bu da aşağı yukarı 1.3 milyar tonluk yiyecek demek. Yani? Yani, tonlarca meyve, sebze, et, süt, deniz ürünü ve tahılın manav ve marketlerin, otel ve restoranların, okul ve evlerin çöpüne gidiyor demek. Hatta inanmayacaksınız…

Devamını Oku

Türkiye’nin En Büyük Gıda ve Tarım Buluşması İçin Hazırlanın: Gelecek İçin Neler Mümkün, Bir Arada Nasıl Yapılır?

Türkiye’nin En Büyük Gıda ve Tarım Buluşması İçin Hazırlanın: Gelecek İçin Neler Mümkün, Bir Arada Nasıl Yapılır? 5-6 Kasım 2019’da Adana’da, GİFT’in evsahipliğinde gerçekleşecek 3. Tarım ve Gıda Politikaları Konferansı, Türkiye’nin alanında düzenlenen en büyük etkinliğinde, yurt içi ve yurt dışından üretim, kamu, endüstri, iş dünyası, akademi, sivil toplum, teknoloji alanlarında uzmanlık ve deneyim sahibi…

Devamını Oku

Adana’da Ortak Savunuculuğu Anlattık!

Adana’da Ortak Savunuculuğu Anlattık! 21 Haziran 2019 GİFT, AB Merkezi Finans Birimi tarafından fonlanan Çiftçi-Sanayici Diyalogu Projesi hakkında tarım gıda sektörlerinde farkındalık yaratmak üzere yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Ekip, Adana’da, üreticilerden sanayicilere, borsalardan karar vericilere pek çok insanlar bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Ortak savunuculuk, yani, farklı aktörlerin kendilerini ilgilendiren ortak sorunların bütüncül bakış açısı ile çözümü…

Devamını Oku

5 Soruda Kurbanlık Etin Yolculuğu

5 Soruda Kurbanlık Etin Yolculuğu Birkaç gün içinde pek çok mutfağa ulaşacak kurbanlık et nasıl bir yolculuktan geçiyor? Satıştan kesime, taşımadan tüketime hayvan ve insan sağlığını tehlikeye atmamak için hangi adımlar atılıyor, nelere dikkat edilmesi gerekiyor?  5 başlıkta anlattık: KİM, NASIL YETİŞTİRİR? Yeni doğan bir çocuğun nüfusa kaydı nasıl yapılıyorsa, yeni doğan bir hayvan da,…

Devamını Oku

Bu Mısır Tabağıma Nasıl Geldi?

Bu Mısır Tabağıma Nasıl Geldi? Gıdanın Topraktan Kente Seyahati Gıda yaşam demek. Her gün yemek pişirmeyebilirsiniz ama her gün karnınızı doyurmak için çaba sarf edersiniz. Peki tabağınızdaki mısırın izini en fazla nereye kadar sürebilirsiniz? Sokağın köşesindeki süpermarket? Aşağı mahalledeki pazar? Biraz daha zorlarsanız belki bir sebze meyve hali? 12 bin yıl önce yaşayan ilk insan…

Devamını Oku