[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_single_image image=”1715″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1583432086602{padding-bottom: 20px !important;}”][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Çiftçi-Sanayici Diyalogu Sizi Çağırıyor: Tarım ve Gıda Politikalarını Dönüştürmeye Davetlisiniz!”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Siz de, neyi nasıl üretip tükettiğimizin nasıl yaşadığımızı belirlediğinde hemfikir misiniz?

Siz de, tarım, gıda ve çevre politikaları değişirse çok şeyin değişeceğine inanıyor musunuz?

İklim değişikliğinin etkilerini ciddiye alıyor, gelecekte nasıl besleneceğimiz ve nasıl bir dünyada var olacağımızla ilgili endişe duyuyor musunuz?

Cevabınız evetse sizleri, tarım ve gıda alanında yapılan düzenlemelerin amacına ulaşabilmesi, kağıt üzerinde kalmayıp gerçek hayatta karşılığını bulabilmesi yolunda fark yaratmaya davet ediyoruz.

Kayıt olmak için lütfen buraya tıklayarak bilgilerinizi bırakın. Kayıt olduysanız, masanızı seçmek için buraya tıklayın.

Bugün tarım ürünlerinin büyük kısmı, gıda sektöründe işlendikten sonra soframızda yer buluyor. Yanı sıra, ithalat ve ihracat ilişkilerimizi, tarım ürünlerinin katma değer kazandığı yer olan gıda sektörü belirliyor. Peki bu tabloya rağmen neden tarımda hedeflediğimiz kalite ve verimliliğin uzağındayız? Neden gıda sektörünü tarımdan alacağı güçle daha etkin bir noktaya taşıyamıyoruz?

Bu soruları sorarak çıktığımız yolda, AB Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin desteklediği “Çiftçi-Sanayici Diyalogu” Projemizi hayata geçirdik. Projemizin başladığı günden bu yana geçen bir yılda, pek çok önemli adım attık: Sizlerin görüş ve önerileri ile ortaya koyduğumuz Türkiye’de tarım ve gıdayı ilgilendiren 6 önemli politika başlığını, yerelde gündeme taşıdık. Ülkenin farklı illerinde üreticiler, işleyiciler, uzman akademisyenleri bir araya getiren buluşmalarda, bu 6 öncelikli alana dair tartışmalar yürüttük. Sahadan topladığımız verileri, Tarım Şurâsı çıktıları ve Kalkınma Planı hedefleri ile yan yana koyarak, her bir sorun alanına karşılık gelecek çözüm önerileri geliştirdik. Bu önerileri, alanında uzmanlık ve deneyim sahibi akademisyenler ile bürokratların görüşlerine başvurarak nihai haline kavuşturduk.

Şimdi, elimizdeki çıktıları, 10 Mart 2020 tarihinde, Ankara’da, iki önemli sektörün tüm muhataplarının katılacağı bir tarım-gıda politikaları çalıştayında önceliklendirerek birer politika savunuculuk belgesine dönüştürmek istiyoruz.

İçinde sizlerin de sözünün yer alacağı bu belgeler, başta Cumhurbaşkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere, ilgili tüm kamu kurumları ve TBMM nezdinde gündeme taşınacak, kamuoyu ile paylaşılacak ve bu yapılan savunuculuk doğrultusunda alınan aksiyonlar yıl boyunca takip edilecektir.

Çiftçi-Sanayici Diyalogu Projesi Tarım-Gıda Politikaları Çalıştayı

Tarih: 10 Mart 2020 Salı

Saat: 09.00-17.30

Yer: Wyndham Hotel Ankara, Yaşam Caddesi 4. Sokak No:4 Söğütözü.

Moderatör: Ebru Ağduk, Savunuculuk Uzmanı

Program: 6 sorunlu politika alanına ilişkin Danışma Kurulu toplantılarında ve çeşitli illerde düzenlediğimiz paydaş toplantılarında ortaya konan çözüm önerileri ve geri bildirimler çerçevesinde, birer politika savunuculuk belgesi hazırlanacaktır.

Masa başlıkları 

Detaylı programa ulaşmak için tıklayın.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]